Keşfedilmesi Gereken Albümler ve Hikayeleri #9 : Umut Pelit – Zefir…

Keşfedilmesi Gereken Albümler ve Hikayeleri köşesinin dokuzuncu konuğu, yıllar içinde ağabeyi Eylem Pelit gibi pek çok müzisyene eşlik eden, orkestra şefliği yapan ve Türkiye’deki caz müziği üzerine de hem prodüktör hem de davuluyla icracı olarak katkıda bulunan bir müzisyen olan Umut Pelit. Pelit, 2011 yılında UCM Production etiketiyle ilk solo albümü “Zefir” i yayınladı ve caz türündeki albüm, Levent Altındağ, Okay Temiz, Turgut Alp Bekoğlu, Eylem Pelit, Volkan Öktem, Çağdaş Oruç gibi pek çok usta müzisyeni bir araya getirdi.

Pelit, “Zefir” albümünün oluşum sürecini şu sözlerle anlatıyor :

“Uzun zamandır çeşitli temaları beste haline getirmek için çalışıyor ve bunları çok sevdiğim bazı müzisyen dostlarıma dinletiyordum. Onlardan aldığım geri dönüşler, genel olarak bu eserlerin çalınabilecek şekilde orkestrasyonunu yapıp albüm olarak kaydetmem üzerineydi. Uzun yıllardır ülkemizdeki pek çok sanatçıya eşlik ettim, ancak ne olursa olsun bunların çok kalıcı şeyler olmadığının da farkındaydım… Bu yüzden eğrisi ve doğrusu ile tamamen bana ait olan bu eserleri kaydetme kararı aldım. Öncelikle yaptığım düzenlemeleri yine başta Levent Altındağ olmak üzere, Ali Emre Kayhan, Çağdaş Oruç ve Emir Ersoy gibi çok sevdiğim dostlarım ile paylaşıp onların da fikirlerini değerlendirerek albümün son halini oluşturdum. Daha sonra Çağdaş’ın da büyük katkılarıyla hangi eserleri hangi müzisyen arkadaşlarım ile çalmak istediğime karar verip eski dostum -ki bu süreçte bana çok desteği olan- Evrim Doğ ile kaydetmeye başladık.

Kayıtları bitirdikten sonra albüm mix ve mastering aşamasındayken ham kayıtları çok değerli ağabeyim Emin İgüs’e dinletme fırsatı buldum. O da bu albümü UCM firmasının sahibi olan sevgili Mircan Kaya’ya dinletmem gerektiğini söyleyerek Mircan ile beni tanıştırdı. Mircan’ın da büyük desteği ve ilgisi sayesinde mix ve mastering aşaması bittikten sonra UCM etiketiyle albümü bastık.

Ben “Zefir”in açıkçası bu kadar ilgi görmesini beklemiyordum. İstanbul’daki festivaller kapsamında albümün eserlerini çalma şansımız olmasa da Mircan’ın yoğun ilgisinden dolayı pek çok radyo programında, gazete ve dergide albümle ilgili haberler ve röportajlar oldu. Örneğin sevgili ağabeyim Murat Beşer’in büyük desteği ve ilgisi de albümün çeşitli çevrelere ulaşması açısından çok belirleyici oldu. Bu süreçte bana destek olan, albümde çalan ve hiçbir karşılık beklemeden sonuna kadar hep yanımda olan tüm müzisyen dostlarıma ve ağabeylerime de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Zefir” albümünü tüm dijital platformlarda ve (pek çok yerde tükenmiş olsa da) CD formatında bulabilirsiniz.

Exit mobile version