Heybetli ve Cesur Bir Kahraman: Salavat Yulaev

Salavat Yulayev ( Başkurt : Салауат Юлай-улы ; Rus : Салават Юлаев ; D.1754 16 Haziran-Ö.26 Eylül 1800),  Başkurtistan da ulusal kahraman, Pugachev isyanının önderleri olup savaşçı, şair ve şarkıcı.

Salavat Yulayev, Başkurdistan’ın Ufa eyaletinin Orenburg Valiliği’nin (şimdi Salavatsky Bölgesi ) Şeytan-Kudeevsky’sinde Tekeyevo köyünde doğdu. Tekeyevo, 1775 yılında yakıldığı için artık yok.

AİLE

1754 yılında Salavat Yulaev Orenburg ilinde doğdu. doğduğu köye Tekeeva bağlantılı adamın Biyografi. Catherine II Pugachevshchina birlikleri sırasında yıkılmış çünkü günümüzün için bu yerleşim atlatamadı.

Salavat üyeleri çeşitli yönetim pozisyonlarında (örn Tarhan) işgal ünlü aileden geliyordu, hem de Rus makamlarına karşı önceki ayaklanmalarında katıÇocuğun babası Yulai Aznalin oldu. Orduda iyi bir kariyer yaptı. O bir yüzbaşı olarak görev yapmış ve o Rzeczpospolita Rus baskıyı sevmiyorum Bar Konfederasyonu, savaşan Polonya, ziyaret ettiği. 1766 yılında Yulai eve döndü ve çavuş cemaate terfi etti. O Sibirya’ya giden yolun önemli bir streç düzeni korumaktan sorumluydu.

ÇATIŞMA BAŞKURTLAR VE YETKİLİLER

yetkilileri ile ve barış zamanında çatışma olmadan aile Salavat değil. Yani, babasının uzun basit Başkırlar uzak arazi aldı fabrikaların yerel sahipleri, yalvardı. XVIII yüzyılda Ural merkezi hükümetin izni ile işlerini kurmak, üreticilerin çeşitli dikkatini çekmiştir. Üreticileri Simsk ve binmek-Ivanovsky fabrikaları kendi topraklarının yerel halkın mahrum etmeye çalıştı. Sonra Yulai vali gitti ama yurttaşlarını savunmak edemedi. Mahkeme emriyle kaybeden taraf 600 ruble ödemek zorunda kaldı. Bu vakalar Rus ve Başkurt arasındaki ilişkileri geliştirmek vermedi.

Baba okuma ve yazma hakim, ancak öneminin farkında olmadı. Bu nedenle, o oğlunun dilleri okudu ve okuma yazma öğrenmiş ısrar etti. Salavat kavmine vatan ve bağlılığın sevgi duygusunu kaldırdı. Aynı zamanda daha sonra kendisine özellikle yararlıdır Rus Başkurt dilinin, iyi bir komut o Kazakların omuz omuza savaşırken.

PUGACHEV İSYAN HABERLERİ

1772 yılında Volga bölgesi ve Urallar eski İmparator Peter III uzun bir hapis tutulduktan sonra hayatta ve tahtı yeniden asker toplayan söylentiler. Kaçak Don Cossack maceraperest – O adam aslında Emelyan Pugachev oldu. Rusya Tarihi zaten imposters çok biliyordu. İvana Groznogo oğlu – Örneğin, Troubles Günlerinde, ülke kendini Tsarevich Dimitry’nin denilen dolandırıcılara tarafından su bastı. Bunlardan ilk hatta (yardım almadan olmasa Moskova yakalamayı başardı Polonyalı para ve birliklerin). Yanlış Dmitry diğerleri o kadar şanslı değildi.

Pugachev aynı zamanda onun ile tahmin “itirafı.” 70’lerde ve Urallar ve Volga bölgesinde olgun yetkilileri ile hoşnutsuzluk. Ve bu farklı sosyal katmanları arasında dağıtıldı. Serf onları adamı JP kullanabilirsiniz asiller, ilgili gücün onun eksikliği katlanmak istemiyordu. Catherine özel kararname – Buna ek olarak, köle bile bile yasa tarafından doğrulandı sahipleri, şikayet izin verilmedi.

Urallarda sektörünü geliştirme amacıyla, insan gücünü gerekli. Bu nedenle, kısa bir süre önce Pugachev kale artık zemin ev sahibi değil sadece çalışmak zorunda Buna göre bir karar yayınladı değil, aynı zamanda fabrika inşa etmek. Onlar da Gornozavodsk köylüleri denir.

çıkarları sanayici lehine ihlal edilmektedir mutsuz ve ulusal azınlıklar idi. kimin biyografi bize aynı zamanda bu açıklama kapsamına girer anlamak için izin verir Salavat Yulayev, bu gidişattan katlanmak istemiyordu edenler arasındaydı.

Son olarak, Pugachev Kazakların dayanıyordu. köylülere aksine, gerçek bir askeri güç idi. Onların bütün hayat sınırda savaşta veya görev geçti. Kazaklar Pugachev hükümetine karşı askeri seferine başladı ile gibiydi. Eylül 1773 yılında Orenburg kuşattı – En büyük kenti bölgesinde.

SALAVAT İSYANCILARI KATILDI

Yulai Aznalin vali adına isyancıları saldırı, bin kişilik bir müfreze toplandı. Bu Salavat Yulaev (19 yaşındayken) başkanlık etti. Onun biyografisi genç adam bir çocuğun iyi bir savaşçı olmak için yeterli becerilere sahip olmasına kadar, ne savaş bilmediğini söylüyor. Orenburg yaklaşımlar, o Pugaçev saflarına gitmeye karar verdi. Bu süre Peter III anda, iddiaya göre bir aktif kampanya açtı. Onun kiralamada yılında asiller ve sanayiciler uchinyat adaletsizliği işaret etti. Böyle söylem etkiye sahiptir. Pugachev Salavat Yulayev ve partisini değil, aynı zamanda babasına sadece taşındı. O 1773 yılının son günlerinde oğluna geldi.

Açıklama: Salavat Yulaev kısa biyografi

TUĞGENERAL PUGACHEVA

Daha güvenilir biyografi Salavat Yulaev nedir? hayatının çok daha büyük kalanı o sürgünde geçirmiş olmasına rağmen o katıldığı Kısaca kampanya, adı ölümsüz, (kavga yıl boyu devam). Pugachev Başkırlar ilk tanıdığım anda dikkat kabile reisi çekti. O ve yönettiği askeri operasyonlar “kralın” ana danışmanlarından biriydi.

Toplam Salavat Yulaev biyografi onlarca savaş anlatıyor. Bunların çoğu Urallar meydana geldi. hangi babasının yetkilileri ile dava vardı çünkü Örneğin, o, Katavsky ve Simsk bitkiler kurtardı. Yerel nüfus toprak sahiplerini ve sanayicileri nefret olarak nerede ayaklanması özellikle güçlüydü.

Salavat Savaşlarının en kazandı. Ancak, hatta yenilgi durumunda, o kaybını en aza indirmek başardı. Onların yoldaşlarının hayatlarını feda etmeye değil hiçbir şey darbe asker çekmeye zamanında başardı. Bu Salavat Yulayev ait biyografi. Kısa bir savaş ona taktik öğretti. O Urallar dağlık arazi verdi yararlanmak biliyorlardı.

Ana başarının biri de tuğgeneral veya general rütbesindeki aldı, bundan sonra şehir Kungur, komutanı yakalama oldu. Pugachev çok takdir. Ancak, Reis yakında hükümet birliklerinin birkaç yenilgilere acı sonra yakalandı. Sonra Başkırlar vazgeçip, ülkesinde ayaklanmanın devam kullanılmasına karar verilmiştir. Bu mücadelede Salavat Yulayev kısa bir biyografi. anda en önemli konak İmparatoriçe Volga bölgesinde oldu. Ordu isyancılara yenmek için rezervlerini getirmek zorunda kaldı. Cesaret Hakkında Başkurt herhangi biyografi Rusça Salavat Yulaev diyor.

Açıklama: Salavat Yulaev en önemli kısa biyografisi

YENİLGİ VE KÖLELİK

Kasım 1774 sonunda hükümet güçleri Salavat Yulaev liderliğindeki zayıflamış takım, sollamak başardı. kahraman Biyografi hayatı başka dramatik bir hal aldı söylüyor. O tutuklandı ve soruşturma altında oldu. Kısa bir süre Salavat ailesi tutuklandı ve rehine olarak gözaltına önce. Yulai Aznalin da oğlunu kurtarmak umuduyla istifa etti. onun izole cepler 1775 yazına kadar yanmaya devam eden rağmen Sibirya yolda Başkurt isyan yenilgi, köylü savaşın son bölümlerinden biri oldu.

Birincisi, baba oğul kırbaç ve markalaşmanın idama mahkum edilmiştir. Ekim 1775 yılında onlar ebedi kulluk gönderildi. sürgün yeri Modern Estonya Baltık kale Rogervik oldu. Mahkumlar Moskova da dahil olmak üzere, ülke genelinde tren getirildi.

ikamet yeni yerde onun gün Salavat Yulaev geri kalanını geçirdi. kahraman Biyografi ve folklor ona iyi bir bellek tutmuş bütün Başkırlar, biliniyordu esir ömrü boyunca yaptığı mücadelenin hikayesi. Yulaev 25 yıldır cezaevinde tutulan ve nispeten genç (46 yaşında), 1800 yılında öldü. zorla çalıştırma hayatının Hakkında neredeyse hiçbir şey bilinmektedir. Babası Yulai Aznalin 1797 başlarında öldü.