Dokunma

İnsan insanın ümididir. İsmet Özel

Dünya virüs salgınıyla çalkalanıyor, hatta o kadar çok çalkalandı ki kusmaya başladı. Her gün vaka sayısı takip eder olduk ekranların başında. Bugün hangi ülkede kaç kişi sağlığından oldu, kaç kişi bu virüsün pençesinde nefes alamayarak hayatını kaybetti diye gözümüz ekranlarda. Sana bir dizi, film, kitap önermeye ya da sana ne yapıp ne yapmayacağını söylemeye gelmedim okuyucu. Sadece bu salgının bana hatırlattığı çok kıymetli bir şeyi sana da hatırlatıp köşeme çekileceğim.

Salgın, tokalaşmak üzere uzanan ellerin, kucaklaşmaya meyleden gövdelerin arasında bir barikat gibi artık. Her birimiz, aramızdaki sosyal mesafeyi korumak zorunda olduğumuz, birbirimize temas etmekten kaçınmak durumunda kaldığımız, endişelerimizin ve kaygılarımızın had safhada olduğu, yalnızlığımızla boğulduğumuz bir süreçten geçiyoruz. Üstelikte sonrası bilinmez, yarını belirsiz bir süreçten…

Bireyselleşmenin göklere çıkarıldığı ve belki de hiç olmadığı kadar içselleştirildiği, yalnızlığa övgülerin dizildiği günlerden geçtik. Sahi siz en son ne zaman birine kalbinin çarpıntısını hissedecek kadar sarıldınız, elini dizine koyup şefkatle dinlediniz, elini avuçlarınızda tutup acısını dindirdiniz? Bunlar romantik, dramatik sorular değil inanın. Bu zor günleri yaşarken fark etmemiz, yüzleşmemiz gereken meselelere ilişkin sorulardan birkaçı yalnızca. Aylarca görmediğim insanlara saatler süren bir yolculuğun sonunda kavuştuğumda sarılamadığım an, ellerini avucuma alıp acısını dindiremediğimde anladım bu soruların romantik değil acı gerçek olduğunu. Babasını kaybeden evladın cenazede sevdiklerine sarılıp ağlayamadığını, son nefesini veren babanın evladına bir ekrandan veda ettiğini, birilerini iyileştirmek için gecesini gündüzüne katan hemşire bir annenin evladını hasta etmemek için odasına bile girmediğini ve daha fazlasını öğrendiğimde yüzleştim ne kadar yalnız kaldığımızla. Sizler de yüzleşin ve şimdilik dokunmayın ki bu günleri atlattığımızda sımsıkı sarılabilelim birbirimize.
Ben anlattım ve köşeme çekiliyorum artık. Eğer siz de anlatmak isterseniz yorumlarınızı ve [email protected] adresine mailleriniz bekliyorum.