Kalben Sevilen Şarkılarına Yeniden Hayat Veriyor: Eski Yeniler

Kalben, küçük bir odadan yükselen kimseye benzemeyen sesi ve gitarı ile hayatımıza gireli yıllar oluyor. Akustik gitarından çıkan sesleri, sözleri, şarkıları çok sevildi. 2016 yılında ‘Kalben’ 2017’de ‘Sonsuza Kadar’ 2020’de ‘Kalp Hanım’ albümleriyle müzikseverlerle buluştu. Aşk Çeşmesi EP’si, Yaşamak Var Ya, Perişah’nın Kızı, Günaydın, Kahveyi Kavururlar teklilerinin yanında türkülere getirdiği kendine has yorumları çok sevildi. Son olarak Teoman ile birlikte ‘Robot Kozmonot’ şarkısını seslendirdi.

Kalben şimdi de en sevilen şarkılarına yepyeni dokunuşlarla dinleyicinin karşısına çıkıyor; “Eski Yeniler”Kalben ve Sonsuza Kadar albümlerinden seçtiği dokuz şarkıyı canlı kaydetti. Kalben’in sahibi olduğu Hoş Bir Sada etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini alan albümdeki şarkılardan Taşikardi, Doya Doya, Yol, Çorap ve Ateşböcekleri kliplendirildi. Kalben bu albümü pandemi mağduru olmuş müzisyenlere ithaf etti.

Albümü, geçtiğimiz sene, hayatları değersizleştirildiği için hayatlarından vazgeçen 100’ü aşkın müzisyen meslektaşımıza adadık.

Kalben verdiği sayısız konserde hayranlarıyla birlikte bağıra çağıra söylediği birbirinden güzel bu dokuz şarkıya yeniden hayat veriyor. Bu yolculukta Nihal Saruhanlı perküsyonda, Genco Arı tuşlu çalgılarda, Tuğrul Bafra gitarlarda, İlker Deliceoğlu bas gitarda Berkay Küçükbaşlar da davulda Kalben’e eşlik ediyor.

Şarkıların mix ve masteringini yine İlker Delicioğlu üstlenirken Emre Ergün, Suat Hurşit Ağaoğlu, Murat Kaplan, İlker Yavaş teknik ekipte yer alan isimler oldu. Şarkıların canlı kayıtları Nort İstanbul stüdyolarında gerçekleştirildi. Albümün dikkat çeken kapak tasarımı Simge Güleryüz imzası taşıyor.

Her biri bambaşka bir hikayeye ve ruha sahip olan beş şarkının klibi de 15 Nisan itibariyle YouTube’da yayınlandı. Kliplerde birbirinden değerli isimler yönetmenlik yaptı. Ateşkböcekleri Zeynep Özkanca, Taşikardi Dilan Bozyel, Çorap Sinan Salaz, Doya Doya ve Yol ise Burçin Esin tarafından hazırlandı.

Kalben sosyal medya hesabından “Eski Yeniler” albümü ile ilgili şu bilgileri verdi:

Eski Yeniler bir canlı kayıt albümü. Karabük’ten Antalya’ya, Arsuz’dan Mardin’e, Diyarbakır’dan New York’a, Berlin’den Zürih’e çala çala serpilen şarkılar var içinde. Çalasımız vardı bu şarkıları, çaldık. Beş kısa film/klip ile gösterime de girdik.


Youtube’da kliplerin künyelerinde kurgudan, rengine, performans sanatçısından oyuncusuna miksinden piyanosuna tüm emek kalemleri yazıyor. Şükran ve sevgi doluyum birlikte ürettiğim sanatçılara; sanat zanaatkarlarına. Müziğimi seven insanlarla arkadaş olmak, hayat paylaşmak ne güzel. Bana kendinizi açtığınız için mutluyum, bilmenizi istiyorum. En zor zamanınızda, en yalnız gecenizde, en kötü işsizliğinizde, en berbat hastalığınızda, en umutsuz halinizde bu şarkıları dinleyip gülümsediğinizi; ‘geçer ulan’ dediğinizi bilmek bana yaşama coşkusu veriyor. Sizden aldığım sevgiyi müziğe, edebiyata, şakalara ve fotoğraflara dönüştürüp yaşıyorum ben. Tutkum bu. Yakınlığım.. Şefkatim.. Topluma, gezegene dair inancım.. Gözlerinizi kapatıp odanızda, salonunuzda, balkonunuzda bi’ an durup dinleyin seslerimizi.. Konserdeyiz. Omuz omuza. Eşitiz. Özgürüz. Hayattayız. Bak, diyor, yanındaki “Bir sürü şarkımız var.”

Her şarkısı müzikseverler tarafından heyecanla karşılanan ve büyük ilgi gören değerli müzisyen Kalben’in yeni albümü ‘Eski Yeniler’ müziğe ulaşabileceğiniz tüm platformlarda sizi kucaklamayı bekliyor. Keyifli dinlemeler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir