Hazır Sinemalar Açılmışken

Pandemi süreci herkes için çok zorluydu. Tabii biz sinemaseverler için de öyle. Heyecanla beklenen film saatleri, özlediğimiz koltuklar ve filmi beklerken izlenen büyük ekranda reklamlar… Hazır sinemalar da açılmışken, önümüzdeki bir ay içerisinde vizyona girecek, en merakla beklenen filmlerin bazılarına bir göz atalım.

Black Widow

9 Temmuz

Listeye bir Marvel filmiyle başlıyoruz. Natasha Romanoff diğer adıyla ‘Black Widow’ solo filmi. Bu filmde Natasha Romanoff yani Black Widow’un, geçmişiyle bağlantılı bazı olaylar gün yüzüne çıktığında, geçmişinin karanlık tarafıyla yüzleşmesini izleyeceğiz. Geçmişiyle yüzleşen bir casusu izleyeceğiz yani Scarlett Johansson farkıyla. Infinity War’dan sonra Marvel filmlerinden fazla bir beklentimin olduğunu söyleyemem. Heyecanla beklediğim bir film değil açıkçası. İlk izlenimlere göre çok da iyi bir film olduğu söylenemez fakat bunu hep birlikte göreceğiz.

——————————————–

Korku Seansı 3

9 Temmuz

Korku seansını seri olarak ele alacak olursak, izleyiciyi üzmeyen güzel bir seri olduğunu söyleyebilirim. Korku türünde iyi bir eser çıkarmak, özellikle de seri çıkarmak çok da kolay bir iş değil çünkü korku sineması diğer türlere göre üstüne biraz daha düşülmesi gereken bir tür. Ee tabi iş de böyle olunca çıkan çoğu eser izleyiciler tarafından hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor. Konuya gelecek olursak; şeytan tarafından ele geçirildiği düşünülen bir genç ile ilgili bir davayı araştırırken, daha büyük bir sır perdesini aralanıyor ve serinin diğer filmlerinden de tanıdığımız çiftimiz kendilerini beklenmedik olayların içinde buluyor. İlk izlenimler maalesef kötü. Serinin diğer filmlerine pek de benzeyeceğe gözükmüyor başarı açısından fakat yine de heyecanla beklediğim bir yapım. İzleyerek göreceğiz.

——————————————–

A Quiet Place 2

16 Temmuz

Orjinal konusunu oldukça beğendiğim bir film olan A Quiet Place’in devam filmi olan ikincisi, vizyon tarihi için en heyecanlandığım film. Artık tek tehlike yaratıklar olmayacak, yollarına birçok tehlike çıkacaktır. Yaratıklar yeterince korkunçken. Sese aşırı duyarlı yaratıklar üzerinden bir film fikri bence oldukça yaratıcı çünkü ses hayatın her yerinde ve bu kadar onun parçasıysa, koşullar her ne olursa olsun ses çıkarmamaya çalışan karakterler de izlemesi oldukça keyifli ve gericidir, o gerilimi yansıtır. Cillian Murphy’i de göreceğimiz serinin ikinci filmi oldukça iyi gözüküyor. İlk izlenimler güzel ve çoğunlukla beğenilen bir devam filmi olduğu yönünde. Hep beraber izleyip, göreceğiz.

——————————————–

Spring Blossom

16 Temmuz

Kendi yaşıtlarında sıkılan 16 yaşındaki Suzanne’ın kendisinden büyük bir tiyatro oyuncusuyla tanışmasını konu alan film, Fransız yapımı ve dili de Fransızca. İyi diyebileceğimiz ilk izlenimlere sahip olmayan dram ve romantizmin Fransız yorumu olan eseri hep beraber göreceğiz.

——————————————–

Blackpink The Movie

4 Ağustos

Güney Koreli pop grubunun kuruluşundan bu yana 5 yıl içerisinde yaşananları konu alan film, aynı zamanda grubun 5.senesi için bir kutlama niteliğinde. Grubun tüm üyelerine odaklanan film, anılar ve özel röportajlar gibi bölümleriyle belgesel niteliği taşıyor aynı zamanda. Performansların da yer aldığı film, belgesele ek olarak bir müzik şovu niteliği de taşıyacak.