2021 Öncesi Mor Ve Ötesi’nden Senfonik Sürpriz

Rock müziğin sevilen gruplarından Mor Ve Ötesi 2020 yılı sona ermeden hemen önce yayınladıkları albümleri “Canlı Senfonik” ile hayranlarını bir hayli mutlu etti. 8 Ekim 2019 tarihinde Harbiye Açıkhava Sahnesinde gerçekleşen konserin kayıtlarından oluşan albüm Mor Ve Ötesi’nin en çok dinlenen ve sevilen 10 şarkısından oluşuyor. Canlı Senfonik-Harbiye Açıkhava albümü tüm dijital platformlarda dinleyicisini bekliyor.

Mor Ve Ötesi Türkiye’de rock müziğin gelişimine büyük katkılar sunmuş köklü gruplardan. Elektro gitarın, davulun coşturan sesiyle dinlemeyi alıştığımız şarkılarına getirdikleri farklı yorumlar da binlerce kez dinlendi ve sevildi. Daha önce 2018 yılında Aya İrini kilisesinde verdikleri konser geçtiğimiz yıl “Canlı Senfonik-Aya İrini” ismiyle yayınlanmıştı. Oyunbozan, Araf, Melekler Ölmez‘in de içinde olduğu toplam 13 şarkıdan oluşan albüm dinleyicilerden tam not almıştı.

8 Ekim 2019 tarihinde Harbiye Açıkhava tiyatrosunda gerçekleşen konserde Mor Ve Ötesi’ne Şefliğini Orçun Orçunsel’in yaptığı Avrasya filarmoni orkestrası ve Masis Aram Gözbek şefliğindeki Magma filarmoni korosu eşlik etmişti. Albümde yer alan şarkıların kayıt & miks çalışması Volkan Gürkan, mastering Güven Ersoysal imzası taşıyor.

“Aşk içinde” ile başlıyor albümün macerası. Kocaman bir çığlık olup gökyüzüne yükseliyor bütün sorularımız. Dinlerken gözlerimizi kapatıp Açıkhava’nın üzerinde uzayıp giden sonsuz gökyüzüne dalıyoruz. Bağıra Çağıra “Kış Geliyor” sonra. Sevmesek de güneşin bizi ısıtacağı günleri bekliyoruz senfonik seslerin verdiği huzurla. Ve bir ağıt yükseliyor ardından “Nakba”

Yağmur çiselerken üstümüze hayallere, bulutlara, aşka minnet duyuyoruz. Ve tüm bunları hatırlattığı için şarkıyı dinleyen tüm kalplerde aynı dilek yankılanıyor “Yağmur, Teşekkürler” Bütün dünya izlemese de Harbiye Açıkhavada şarkılara eşlik eden tüm seslerle birlikte “Cambaz”a bağıra çağıra ortak oluyoruz.

Tüm dünya sahte düşlerle ve sahte sevgilerle oyalanırken gerçekten de onların akıllı bizim deli olarak isimlendiriyor oluşumuza şaşarak daha içten söylüyoruz Mor Ve Ötesi’nin “Deli”sini.

“Son Deneme” albümün 7. şarkısı olurken “Oyunbozan” ile ayrılıklara, yalnızlıklara, hayatın yalanlarına dair sorularımıza cevap arıyoruz. Tam bu sırada “Uyan” diye sesleniyor Harun Tekin’in sesi. İnsanları karanlık uykudan uyandıran cümleler senfonik melodiler ve Magma Filormani Korosunun enfes eşliğiyle gökyüzüne uzanıyor. “Bir Derdim Var” ile sona eriyor albümün macerası. Tadı damağımızda kalıyor desek yeridir. Bu harika konserin organizasyonunda, kayıtların kulaklığımıza taşınmasında emeği geçen herkese teşekkürlerle keyifli dinlemeler diliyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir